Promotieavond voor het raadslidmaatschap

STEENBERGEN – Dinsdagavond 23 mei kunnen inwoners van de gemeente Steenbergen kennis maken met de leden van de gemeenteraad en het werk dat zij doen.  De gemeente hoopt op die manier inwoners enthousiast te maken om zelf raadslid worden. De bijeenkomst start om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Aanmelden is niet nodig.

De avond wordt om 19.30 uur geopend met een inleiding door burgemeester Ruud van den Belt. Vervolgens zal griffier Lenneke van der Meer uitleggen wat het raadslidmaatschap inhoudt en welke taken een raadslid heeft. Daarna geven de fractievoorzitters ieder een uitleg over hun werk. Belangstellenden kunnen zich op deze avond ook aanmelden voor de cursus raadsoriëntatie. Deze cursus gaat na de zomer van start.

Oproep

Burgemeester Van den Belt doet een oproep aan belangstellende inwoners van de gemeente Steenbergen:  “Raadslid zijn is divers en bijzonder. Als lid van de gemeenteraad bepaal je de koers van onze gemeente. Het is zowel leuk als interessant om hier een bijdrage aan te kunnen leveren, maar dit geeft ook veel verantwoordelijkheid. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Over een klein jaar zijn er weer gemeenteraads-verkiezingen. Voor mensen die interesse hebben in lokale politiek en die het wat lijkt om raadslid te worden, is deze avond een absolute must. Vandaar dat ik belangstellenden oproep om deze kans te grijpen en mee te doen”.

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 23 mei 2017 in de raadzaal van het gemeentehuis van Steenbergen van 19.30 uur tot 21.30 uur. Inloop kan vanaf 19:00 uur. Aanmelden voor deze bijeenkomst mag, maar is niet per se nodig.

Foto: het laatste nieuwe raadslid dat in de Steenbergse gemeenteraad werd geinstalleerd was Bart Mees (PvdA). Hij volgde eind maart Joey van Aken op, die wegens verhuizing naar Bergen op Zoom de gemeenteraad verliet. Voor de toekomst wordt gehoopt dat ook jongeren een raadszetel willen gaan bekleden.