Promotie SC Welberg ‘eindelijk’ een feit

WELBERG – Ze hebben het ‘m geflikt, de paradepaardjes van Sc Welberg; de promotie naar de vierde klasse van de KNVB is een feit. Met een 2-3 zege (doelpunten van Lars Bogers, Mitch Krens en Jeroen Boogaard) werd tegenstander DVVC in Dongen verslagen. Meer dan voldoende na de 6-0 zege van vorige week zondag in eigen huis.

De overwinning met bijhorende promotie leidde tot een uitbundig feestje onder de oranje-witte supporters die in groten getale mee naar Dongen waren gekomen om hun favorieten aan te moedigen en getuige te zijn van de historische gebeurtenis.

Gevraagd naar zijn eerste reactie op de promotie kon aanvoerder Lars Bogers een welgemeend ‘eindelijk!’ niet onderdrukken. Hij doelde daarmee op de zware laatste loodjes die de ploeg heeft moeten dragen op weg naar de vierde klasse. Trainer Cees Machielse vond de overwinning van zijn jongens meer dan verdiend. ‘Het kampioenschap is ons echt onterecht door de neus geboord, maar de promotie pakken ze ons niet meer af'. 

Voor clubvoorzitter Rien Bartels  is het een mooie manier om zijn bestuurscarrière bij de Welbergse voetbalclub af te sluiten. ‘Het is de eerste keer dat we promoveren naar de vierde klasse en ik ben blij dat ik het nog mee heb mogen maken als voorzitter'.

Op de vraag wat er ging gebeuren nu de overwinning en de vierde klasse eenmaal op zak is, antwoordden de heren eensgezind: ‘Feestje!’ 

Foto's: Dasja Abresch©Steenbergse Courant