Prolongatie ‘Halloween Huizenjacht’ in Nieuw-Vossemeer succesvol

NIEUW-VOSSEMEER – Hoewel het aanvankelijk de bedoeling van ‘Optochtnummer 35’ was om de Halloween Huizenjacht slechts éénmaal plaats te laten vinden, kwamen er bij een enquête op de Facebookpagina 4681 zoveel leuke reacties dat besloten werd om ook dit jaar dit Halloweenevenement te organiseren.

“Er waren 30 aanmeldingen. Dorpsbewoners die hun voorraam of tuin hadden versierd met zelfgemaakte bedenksels maar ook vriendengroepen en buren die het groter aan hadden gepakt in een samenwerking. Zo kon je in de Pieter Botlantlaan een tent betreden waar moest worden geraden wat er onder tafel verstopt zat en had een groep vrienden het Vletterstraatje volledig omgetoverd tot de donkerste straat van Nieuw-Vossemeer. Bij de ingang werden de bezoekers verwelkomt door een vriendelijke griezel die verzekerde dat het allemaal heel onschadelijk was wat er daar te gebeuren stond. En inderdaad in de tunnel kwamen ze de leukste griezels tegen”.

Optredens Semperkids en brandweer

“De Semperkids en de plaatselijke brandweer verzorgden ieder half uur een optreden, met in de pauze een versnapering. Door het dorp zwierven verschillende vriendengroepen, families en groepjes buren die gezamenlijk op zoek waren naar de versierde woningen. Al bij al een prima Halloween-avond en na opnieuw tal van leuke reacties hebben we het idee opgevat om hier een blijvende traditie van te maken”, vertelt Wilco Perdaems.

Beelden bij dit artikel