Project ‘Hondenpoep van de stoep’ van start

DINTELOORD – In aanwezigheid van wethouder Cors Zijlmans werd gisteren de aftrap gegeven voor het project ‘Hondenpoep van de Stoep’. Ter gelegenheid van deze kick-offbijeenkomst deelden leerlingen van de Petrus- en Paulusschool, de initiators van het project, hondenpoepzakjes uit aan een vijftal hondenbezitters die speciaal daarvoor naar de Dinteloordse basisschool waren gekomen. De rest van de ongeveer 2300 hondenbezitters in de gemeente Steenbergen krijgen de hondenpoepzakjes thuisgestuurd.

Als bedenker van het project ‘Hondenpoep van de stoep’ had Rayno Sulkers de eer om samen met zijn hond Devil als eerste een hondenpoepzakje in ontvangst nemen. Rayno hoopt dat het de uitvoering van het project een einde zal maken aan de overlast van hondenpoep op straten, stoepen en in plantsoenen.

,,Toen ik nog in Ossendrecht woonde, ergerde ik me vaak aan hondenpoep die te pas en te onpas opdook. Na mijn verhuizing naar Dinteloord dacht ik van het hondenpoepprobleem verlost te zijn. Helaas bleek dat niet het geval. Sterker nog, het probleem was hier nog erger. Toen wij voor de jeugddebatwedstrijd van de gemeente een onderwerp moesten bedenken, hoefde ik dan ook niet lang na te denken,’’ aldus Rayno.

‘De eerste stappen richting een hondenpoepvrije gemeente zijn gezet’

Ook voor wethouder Zijlmans was duidelijk dat het bestaande beleid onvoldoende werkte en dat een nieuw project daarom gewenst was. ,,Daarom waren we blij met het winnende voorstel van de Petrus- en Paulusschool. We denken dat het verschil maakt, dat het initiatief ditmaal van de jeugd komt. Aangezien het hun eigen idee betreft, zullen jongeren alerter worden en overlast door hondenpoep eerder melden,’’ aldus Zijlmans.

Ondanks zijn positieve verwachtingen blijft de wethouder realistisch. ,,Het is niet aannemelijk dat de overlast door hondenpoep vanaf vandaag definitief tot het verleden behoort. Maar de eerste stappen richting een hondenpoepvrije gemeente zijn gezet.’’

Foto’s Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl