Programmamaker Ratjetoe vereerd met selectie door magazine ‘Aardschok’

STEENBERGEN – Ruim tien jaar nu maakt Mart Iriks het programma ‘Ratjetoe’ voor SLOS-Radio. Hierin draait de presentator en radiotechnicus een breed scala aan metal- en hardrock. Hij reageerde samen met helper Marieke van Poelgeest op een oproep van het hardrock en metal vakblad ‘Aardschok’ dat een overzicht wilde plaatsen van radiostations die speciale aandacht besteden aan deze muziek. En tot groot genoegen werd hun inzending beloond met plaatsing.

“De Nederlandse promotor van The Rock Onlin – die mij regelmatig nieuwe releases stuurt en platenmaatschappijen en uitgeverijen vertegenwoordigt als AFM Records en MetalVille – wees mij op de oproep van ‘Aardschok. Daarom heb ik de gegevens en inhoud van Ratjetoe doorgestuurd naar de hoofd redacteur van dit blad. Blij verrast was ik dan ook dinsdag toen ik ‘Aartschok’ in de winkel ging halen dat we erin stonden”, zo laat Mart Iriks trots weten. “Ik maak het programma Ratjetoe al ruim 10 jaar voor Slos-Radio . Ik doe de presentie en techniek allemaal zelf. Ook onderhoud ik een inmiddels flink netwerk met platenmaatschappijen , promotors , en natuurlijk de muzikanten. Dat we geselecteerd zijn voor de Aardschok voelt voor ons toch als een blijk van waardering voor het programma”.

Hulp

Sinds een jaar krijgt Mart Iriks hulp van Marieke van Poelgeest. Die hulp gebeurt geheel op afstand. Marieke woont in het Gelderlandse Rheden. Ze kwam bij toeval in aanraking met Ratjetoe en werd een fan van het programma. “Ik ken Mart via Facebook nu drie jaar. Het bijzondere is dat we elkaar nog nooit in levende lijve hebben ontmoet. Ik bood Mart aan om de Facebookpagina van Ratjetoe te gaan bijhouden en bedacht ook de items ‘Toptip’, ‘De onvergetelijke maar vergeten Albumklassieker’ en ‘Classic Rock track of the week’. Alle drie worden deze veelvuldig bekeken en we zagen de pagina-likes toenemen. Zodoende is Ratjetoe nog verder uitgegroeid tot een volwaardig programma. Met de erkenning van Aardschok zijn we dan ook heel blij”.

Afstemmen

Het programma Ratjetoe is elke vrijdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur te beluisteren via SLOS radio. Liefhebbers van onder meer black-, death- en doom metal en hardrock komen aan hun trekken. SLOS radio kan worden beluister via 87.5 FM, via Ziggo kabel, via 107.4 FM en het programma is te streamen via www.slos.nl.
De bijdrage van Marieke van Poelgeest is te vinden op facebook.com/pages/category/ Radio-Station/Ratjetoe – 873496576102039.