Programma viering 450 jaar Nieuw-Vossemeer: Zondag 11 juni 2017

Viering 450 jaar Nieuw-Vossemeer Programma zondag 11 juni: Brabantse Waldag – Merijntje Gijzen Braderie – Dweilbandfestival

08.00 uur: De tweede wandeling over een iets langere afstand dan die van zaterdag. Gedurende 30 kilometer krijgen de deelnemers een introductie in ‘De ontdekking van het water’.  Vertrek vanaf de feesttent in het Vossenbos. Kosten deelname: 3 euro

11.00-17.00 uur: Brabantse Waldag, Merijntje Gijzenbraderie én dweilbandfestival van de Vosseblaozers. De laatste twee activiteiten gaan zelfs door tot 19:00 uur. Het dorp barst op deze dag bijna letterlijk uit zijn voegen van de activiteiten. Om de stroom bezoekers aan te kunnen zijn er een aantal parkeerplaatsen buiten het dorp ingericht bij Alwin van Tilburg en Mark de Keijzer. Van hieruit vertrekken de gasten met een treintje naar de dorpskern.

De gemeente organiseert de Brabantse Wal-dag rond de Rietkreek en in het Vossenbos (achter De Hoogte). In en om de Katholieke kerk brengt kunstenaar Frans van Drunen zestien kunstenaars met een Nieuw-Vossemeerse achtergrond bij elkaar op het 450 Kunstplein. In de Hervormde Kerk brengen vertelster Liesbeth Perdaems, zangeres Martine Westenbroek en zanger/muzikant Jan van de Velden het Verhaal van Vosmeer van Jordi van Treijen op geheel eigen wijze. De voorstellingen zijn om 12:00, 13:30 en 16:15 uur.

De Merijntje Gijzenbraderie is van zichzelf al gezellig, maar kent vanwege het feestjaar ook tal van extra activiteiten zoals een modeshow (14.15 en 15.30 uur). Voor de avonturier is er zelfs de mogelijkheid om vanaf sportpark De Danen een helikoptervlucht over het dorp te maken. Aan muzikaal vertier zal het niet ontberen want op vier podia in het dorp treden gedurende de dag maar liefst 16 dweilbands en -orkesten op.

De kern Nieuw-Vossemeer houdt zelf ook nog iets over aan de dag. Als dank voor het gastheerschap van de Brabantse Wal krijgt het namelijk een maquette van het dorp die een plaatsje krijgt in het A.M. de Jongmuseum. Namens de provincie Noord-Brabant krijgt het dorp een bankje cadeau dat op het nieuwe Kreekplein komt.