Proefles Schoonrijden: “Het is een bijzondere sport”

STEENBERGEN – Plaatsgenote Elly Adriaansen is al heel wat jaren actief binnen de sectie ‘Schoonrijden’ van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond KNSB. Ook uit de omgeving Steenbergen beoefenen leden het ‘Schoonrijden’ en ze zijn verenigd in de Landelijke Vereniging van Schoonrijders (LVS). Deze vereniging wil meer mensen enthousiast maken voor deze bijzondere sport. Daarom wordt een speciale schaatsclinic georganiseerd door de Dordtse trainingsgroep. Dit gebeurt in de ijshal van Sportboulevard Dordrecht.

“Schoonrijden is een bijzondere sport, die veel plezier geeft en die tot op hoge leeftijd kan worden beoefend. Het is een oude schaatstechniek, waarbij rustig en op sierlijke wijze wordt geschaatst. Je maakt prachtige bochten op het ijs en zwiert alleen of samen met een groep aan een stok heerlijk over de ijsbaan. Regelmatig worden ook wedstrijden verreden waar altijd ook leden van de Dordtse trainingsgroep aan deelnemen”, vertelt Elly Adriaansen.

Handschoenen meenemen

Zij vraagt Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl om aandacht te besteden aan de schaats clinic. Deze wordt gegeven op maandag 19 november van 20:30 tot 22:30 uur. Er is een inloop met koffie, waar ook demonstratiefilmpjes worden gedraaid. Na een korte presentatie kunnen de belangstellenden op het ijs meedoen en zelf ervaren hoe het schoonrijden is. Wie zelf kunstschaatsen heeft kan deze meenemen, het hoeft niet, want er zijn schaatsen beschikbaar. Wel is het van belang om handschoenen mee te nemen. Die zijn immers verplicht. Er is geen aparte kleding nodig. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.
Wie een indruk wil krijgen van het schoonrijden kan naar de website: www.schoonrijden.nu gaan. Ook is meer informatie verkrijgbaar bij Hilde Noordtzij, de baancoördinator van de Dordtse trainingsgroep. Zij is bereikbaar via het nummer (078) 631 3360 of 06 81 365 207.