Problemen met bindwerk van sommige jubileumboeken 750 jaar Steenbergen

STEENBERGEN – Hoewel de reacties op het jubileumboek ‘750 jaar Steenbergen | 25 jaar één gemeente’ zeker positief zijn wordt de uitgever – Kick Uitgevers – geplaagd door productiefouten. Nadat de eerste levering werd afgekeurd vanwege verkeerd bindwerk, blijken er in de oplage boeken te zijn die nog steeds een bindprobleem hebben. Dat is dus niet bij alle boeken het geval, maar wie een dergelijk verkeerd gebonden exemplaar ontvangt kan dit kosteloos omruilen zodra de uitgever nieuwe exemplaren kan leveren.

Boekhandelaar Marco Vermeulen – die de uitgifte van de boeken verzorgt – staat feitelijk buiten dit probleem, maar wordt er wel mee geconfronteerd omdat sommige boekafnemers met hun jubileumboek terugkomen.
“Dit is voor hen maar zeker ook voor uitgever Kick natuurlijk heel vervelend. Eerst werden ze overvallen toen bij de eerste zending bleek dat er een probleem was met de rug van het boek en er vertraging in de levering optrad. Nu worden ze geconfronteerd met alsnog een productiefout. De nieuwe binding voldoet niet aan de maatstaf”.


Probleem wordt hersteld

Er komt op korte termijn een nieuwe levering, waarbij het probleem hersteld moet zijn. Wanneer dit exact is kan niet worden gezegd, maar er volgt een nader bericht via Steenbergse Courant en KijkopSteenbergen.nl. “Deze productiefout is heel vervelend en de uitgever biedt er namens de binderij ook zijn excuses voor aan. Het is een domper op deze prachtige uitgave, waar zo enthousiast op wordt gereageerd”, aldus Marco Vermeulen.