Prins Siem dun Eerste, trotse leutvorst Peeloofdurp

PEELOOFDURP – Het feest kon niet op tijdens ‘t Loofbal in ’t Cafeetje. De presentatie van het motto voor 2022. Een ‘Méékovér in de Biejoetisalon. Maar het beste nieuws kwam rond elf over half elf. Stichting Peeloofdurp presenteerde prins Siem dun Eerste.

Al weken gonsde het van de geruchten. Krijgen we een  prins? En wie zou dat dan zijn?  Bij de familie Wessels speelden al die vragen niet, zij wisten beter. Want vader en partner Richard was al in april gevraagd de nieuwe prins te worden. “Het viel vaak niet mee om te zwijgen’ vertelt echtgenote Marian. “We hadden het eerst niet tegen de kinderen verteld, maar uiteindelijk wisten ze het toch. We spraken er vaak samen over als we samen aan tafel zaten. Dan vangen ze natuurlijk wel eens iets op.”

‘Wa ben’de sgôôn!’

In aanloop naar ’t Loofbal waren er al een aantal aanwijzingen. Op de flyer stond het silhouet van een prins. Richard Wessels was al eens eerder in een prinsenpak gesignaleerd, en zijn profielfoto sprak ook boekdelen. Bij aanvang van ’t Loofbal kon iedereen meedingen naar een Méékovér. Natuurlijk won Richard Wessels. Wat een toeval!  Hij mocht mee en na een tijd werd zijn make-over bekendgemaakt. Niet Richard Wessels kwam het toneel op, het was prins Siem dun Eerste! Onder luid gejoel werd hij verwelkomd. Iedereen was enthousiast. Na de officiële beëdiging sprak hij tot zijn onderdanen. “Beste Peeloofers en loofinnekes. Wat ben ik trots! We gaan er een mooi feest van maken. Dat beloof ik!” Zijn eerste taak was het bekendmaken van het lied én het motto. Want zonder motto geen carnaval! Met ‘Wa ben’de sgôôn!‘ gaat het een spetterend feest worden in Peeloofdurp. En zéker nu prins Siem dun Eerste de scepter zwaait!

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel