Prins Peer d’n Eerste speult d’ut Spelleke meej

VOSSE-OL – ’t Vosse-ol heeft een nieuwe prins: Prins Peer d‘n Eerste. Peter Plasmans gaat de komende jaren deze rol met verve vervullen, zo is de verwachting. Gisteravond vierde carnavalsvereniging 't Vosse-ol elf elf en werd in café D’n Slok het motto voor de komende carnaval bekend gemaakt: ’Speul d’ut spelleke meej’, zo luidt de uitnodiging aan ieder die Nieuw-Vossemeer en het carnaval een warm hart toedraagt.

Zo’n iemand is Petra Rijk beslist. Ze is dik tevreden over het verloop van de elf-elf viering. “We kijken terug op een zeer geslaagde avond”, zegt ze met overtuiging en ze vertelt over het verloop van de avond.

Deze avond begon met het ophalen van Bruidegom Chris – lid van bouwclub PZN en fanaat carnavalsvierder. Chris werd onder toeziend oog ook van familieleden – zelfs familie uit Limburg die voor deze gelegenheid speciaal was overgekomen – opgehaald met paard en wagen. De stoet trok naar de Vosmeersedijk, waar bruid Anne Luijsterburg (van dweilband de Stoeprakkers) met kloppend hart gereed stond. Bruid en Bruidegom werden onthaald in D’n Slok waar de boerenmaaltijd werd genuttigd door 65 hongerige eters. Ook jeugdorkest ’Vosmeers kabaal’ was voor deze dis genodigd en zij waren het die de avond muzikaal openden.

Sketch

Op een bruiloft horen sketches, zo dacht bouwclub PZN en ze hadden een prachtige in petto, die voor veel hilariteit zorgde. Bruidegom Chris moest met handicap vanachter een scherm tal van handelingen verrichten zoals hij die dagelijks doet. Ditmaal ging dat echter niet zo van een leien dakje. Neem alleen al het tandenpoetsen, dat was toch een heel stuk lastiger, zo bleek. En ook alle opdrachten die de bruidegom moest uitvoeren zal hij niet rap vergeten.

Nieuwe Prins

De hofhouding – op dat moment nog niet compleet – verzorgde een ABC en de Stoeprakkers speelden voor hun Anne naar hartenlust. Het uur U voor de bekendmaking van de nieuwe prins was aangebroken. De stoet trok onder muzikale begeleiding van de Vosseblaozers naar het schuin tegenovergelegen bouwkot van BC D’oogte. Daar vielen de ogen op het prachtige prinsenpak, echter nog zonder prins. En bij wie waren al die verzamelde familieleden die daar vermomd gereed stonden om de nieuwe prins toe te juichen. Dat werd snel duidelijk en Prins Peer d’n eerste maakte zich bekend.

Terug in d'n Slok bleek zijne hoogheid ’Ut spelleke al goed te hebben meegespeuld’. De Vosse-olse hofhouding was compleet. Het nieuwe carnavalslied werd bekend gemaakt en het feest werd door de circa 150 aanwezigen verder gevierd.

Tekst: Peter Vermeulen / foto’s: Niek Perdaems ©2018