Prijzenfestijn op slotavond van gezellige Steenbergse kermis

STEENBERGEN – Kingsize knuffelberen, portable gamecomputers en als klap op de vuurpijl voor honderden euro’s aan reischeques werden vanavond door burgemeester Joseph Vos uitgereikt bij de loterij op de kermis, die over enkele uren weer voor een jaar uit Steenbergen vertrekt, maar de afgelopen dagen zoals gebruikelijk voor het nodige vermaak zorgde.

Overkoepelend exploitant/pachter Jopie Oudsen toonde zich niet ontevreden over de publieke belangstelling, al moest hij eerlijk toegeven dat het zaterdag- en zondagavond na negen uur wel wat minder druk was, respectievelijk als gevolg van de WK-wedstrijd om het brons van Oranje en de finale van het voetbaltoernooi in Brazilië.

Dat de kermis ook samenviel met het begin van de grote vakantie, had volgens Oudsen geen bovenmatige invloed op de bezoekersaantallen. Vooral de jeugd wist de weg naar topattracties zoals de Superstar en de Roundup goed te vinden. (Groot)ouders met jonge (klein)kinderen zochten hun vertier logischerwijs meer bij de draaimolen, de autobaan, het eendjes vissen en niet in de laatste plaats te trampolines; een nieuw element dat bij velen uitstekend in de smaak viel.

Oudsen is van mening dat Steenbergen, in vergelijking met plaatsen van vergelijkbare omvang, nog altijd een grote kermis heeft. Burgemeester Vos bedankte vanavond dan ook alle exploitanten voor hun aanwezigheid, sprak de hoop uit dat zij volgend jaar allemaal weer terugkomen en wenste het publiek nog een mooi, laatste kermisavond toe.