Prijswinnaars Rijkswaterstaat in vogelvlucht over de A4

STEENBERGEN – De acht winnaars van een onlangs gehouden Facebook-actie van Rijkswaterstaat konden vandaag hun geluk niet op, toen zij plaats mochten nemen in een helikopter, voor een rondvlucht over het tracé van de A4 om Steenbergen.

De helikopter steeg vijf keer op vlakbij het ketenterrein, de tijdelijke kantoorlocatie van Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Steenbergen aan de Zeelandweg Oost, waar ook het informatiecentrum is gevestigd.

Met eigen ogen vanuit de lucht aanschouwen

Daar zijn inmiddels al enkele jaren volop luchtfoto’s vertoond van de nieuwe snelweg, maar om de A4 met eigen ogen uit de lucht te kunnen aanschouwen, dat is natuurlijk nog vele malen interessanter. 

De rondvlucht vertrok telkens in de richting van Klutsdorp, waar de A4 in het weekeinde van 22 en 23 november wordt aangesloten op het bestaande wegennet, zodat het verkeer er vanaf maandag 24 november gebruik van kan maken. Hetzelfde gebeurt dan uiteraard ter hoogte van Dinteloord, waar de helikopter vandaag natuurlijk ook naartoe vloeg, om uiteindelijk weer terug te keren in Steenbergen.

'Fascinerend om te zien hoe dit gebied is veranderd door de A4'

Eén van de prijswinnaars was Christ Ooms, die de aanleg van de A4 naar eigen zeggen op de voet heeft gevolgd. ,,Als er ook maar ergens een stuk weg verlegd was, wilde ik altijd de eerste zijn om eroverheen te fietsen. Het is zo fascinerend om te zien hoe dit gebied verandert door de komst van deze snelweg.’’ Tot de gelukkigen behoorden verder Wilma de Groot en haar 80-jarige moeder, Niek van Giels, Peet Dalmeijer en de familie Moors.