Prijsdansen op Vossemeerse kermismaandag in volle gang

NIEUW-VOSSEMEER – De zon schijnt, de tap loopt en de voetjes mogen weer van de vloer. Wat wil een Nieuw-Vossemeerder nog meer? Weinig tot niets, zo blijkt vandaag bij het traditionele prijsdansen, op de slotdag van de jaarlijkse kermis in het dorp.

Het festijn begon vanmorgen al om acht uur met het inmiddels al even traditionele kermisontbijt bij ’t Wagenhuis, waarna tegen de klok van half elf aan de overkant bij dorpsherberg De Sterke Duvel het kegeltjesdansen werd afgetrapt.

De deelnemende (gelegenheids)paren maakten vervolgens weer de oversteek naar ’t Wagenhuis, voor de tweede ronde van het prijsdansen en vanmiddag kunnen de liefhebbers ook nog terecht bij café Voorwaarts, waar in verband met de tropische weersomstandigheden – voor het eerst in de geschiedenis – een dansvloer op straat is gelegd, met een overkapping erboven.

De feestgangers houden zich vanwege de hitte sowieso meer op straat op dan in de cafés. Jong en oud genieten weer als vanouds van het evenement, dat met recht als landelijk immaterieel cultureel erfgoed te boek staat.