Praktijk de Sleutel viert jubileum met theatervoorstelling over ‘Mediaopvoeding’

Steenbergen – Wat vijfentwintig jaar geleden begon met een praktijk aan huis, is nu uitgegroeid tot een bedrijf met dertien teamleden en drie locaties in Steenbergen, Bergen op Zoom en Oudenbosch. Marieke Sijbertsma-Meerbeek, Inge de Kroon en Diana van Vlimmeren kwamen drieënhalf jaar geleden aan het roer te staan van Praktijk de Sleutel. Zij vieren het jubileum van hun praktijk met een informatieve theatervoorstelling, voor ouders en professionals over digitaal opvoeden, en een kindermiddag op 21 maart.

Praktijk de Sleutel

Vijfentwintig jaar geleden startte GZ-psycholoog Herman Meerbeek naast zijn baan een praktijk aan huis. Dochter Marieke Sijbertsma-Meerbeek vertelt: ‘‘Mijn vader had een ruimte in huis ingericht waar hij cliënten ontving. Zijn drijfveer was om mensen met een hulpvraag een sleutel te geven tot verandering en verbetering. Hierbij altijd rekening houdend met het feit dat ieder mens uniek is en een eigen verhaal heeft. Lange tijd hebben mijn ouders de praktijk samen gerund. Geleidelijk is het steeds groter geworden. Ons hulpverleningsaanbod op het gebied van diagnose, advisering/begeleiding en behandeling is breed. Er kan hierbij gedacht worden angsten, depressie, autisme of bijvoorbeeld adhd’’.

Hulpvraag

Zowel kinderen als volwassenen met een hulpvraag kunnen terecht bij Praktijk de Sleutel. ‘‘Iedere medewerker heeft een eigen specialisatie. Wij hebben veel ervaring met onder andere EMDR, speltherapie en cognitieve gedragstherapie. We kijken per casus welke medewerker het beste aansluit. Het is voor ons belangrijk dat we laagdrempelig en kleinschalig zijn. Hierdoor voel je je snel bij ons op je gemak en lijden we geen onnodig tijdverlies’’, legt Inge de Kroon uit. Diana van Vlimmeren-Buijs: ‘‘Wanneer een cliënt naar buiten stapt en weer in zijn of haar kracht staat, zijn wij blij’’.

Theatervoorstelling ‘Mediaopvoeding’

‘‘Ons jubileum vieren we met een informatieve theatervoorstelling over digitaal opvoeden. Een thema waar we veel vragen over krijgen. Daarnaast wordt er parallel hieraan een kindermiddag georganiseerd. Beiden vinden plaats bij theaterschool Myra Ceti in Steenbergen. De middag is gratis en voor iedereen toegankelijk. ‘Bureau Jeugd en Media’ geeft een rondleiding in de mediawereld van een kind/jongere. Acteurs van ‘De Nieuwe Lichting’ laten praktijksituaties zien. We hopen zo de bezoekers te prikkelen om na te denken over dit onderwerp, maar bovenal een leuke middag te verzorgen’’, vertelt Marieke Sijbertsma-Meerbeek. De kinderen kunnen deze middag Oud-Hollandse spellen spelen en krijgen hierna een leuke verrassing Inge de Kroon: ‘‘Belangstellenden zijn natuurlijk ook welkom voor alleen een drankje’’.  

Meer informatie? www.praktijkdesleutel.com

Door: Michelle Douw