Praktijk De Sleutel in handen van nieuwe generatie

STEENBERGEN – Herman en Joke Meerbeek openden in 1995 praktijk De Sleutel voor kinderen met problemen op sociaal-emotioneel gebied of leerproblemen. Na meer dan twintig jaar gaan de oprichters ermee stoppen, maar de praktijk blijft bestaan en verhuist naar een nieuwe vestiging in de Reginahof.

,,Onze praktijk is in die twintig jaar flink veranderd,” geeft Herman Meerbeek aan. ,,Het aantal cliënten is fors toegenomen evenals het aantal medewerkers. Ons team bestaat tegenwoordig uit tien bevlogen deskundigen met verschillende disciplines, waaronder orthopedagogen, psychologen en een administratief medewerkster.”

Ook het werkgebied werd uitgebreid. ,,De praktijk heeft tegenwoordig een streekfunctie voor kinderen en volwassenen,” vult Joke aan. ,,Naast onze vestiging in Steenbergen kan men ook in Bergen op Zoom bij ons terecht.”

Met het afscheid van de oprichters staat er een aantal veranderingen op stapel. Zo zal de praktijk per 1 juli verhuizen van het huidige pand op de hoek van de Oudlandsestraat en de Seringenlaan naar de Reginahof aan de Kruitweg.

Diana van Vlimmeren-Buijs, Inge de Kroon en Marieke Sijbertsma-Meerbeek nemen vervolgens per 1 augustus het stokje van Herman en Joke over. Diana deed eerder werkervaring op binnen het speciaal onderwijs. Inge was werkzaam bij Jeugdzorg. Beiden behoren al enkele jaren tot het team van De Sleutel. Marieke is nieuw binnen De Sleutel en heeft onder meer ervaring binnen de Specialistische GGZ.

,,We kijken terug op ruim twintig mooie jaren,” zegt Herman. ,,Gelukkig weten we dat het nieuwe team, dat bestaat uit mensen met brede ervaring, ons werk op een betrokken en professionele manier zal voortzetten.”