Postduivenshow Vredesduif in Lepelstraat

STEENBERGEN – LEPELSTRAAT – Sinds Steenbergen geen eigen postduivenvereniging meer heeft, zijn de duivenliefhebbers uitgeweken naar de postduivenverenigingen in Dinteloord en Lepelstraat. Vanuit het Lepelstraatse komt nu het bericht over de jaarlijkse tentoonstelling van PV De Vredesduif. Deze vereniging organiseert in het weekend van 16 en 17 december haar jaarlijkse tentoonstelling.

Tijdens deze winteractiviteit worden de postduiven van de leden bij elkaar gebracht en in de hand gekeurd door een officiële keurmeester van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. Dit jaar gebeurt dit door keurmeester Versendaal uit Strijen. Deze official keurt de mooiste en beste duiven van de Vredesduifleden op bouw, kop en ogen, maar ook de belangrijke vleugels en veren en de algehele conditie. De keurmeester beslist wie het eremetaal voor de fraaiste jonge en oude doffers en duivinnen krijgt toegewezen en wie het mooiste viertal, dat bestaat uit een oude en jonge doffer en een oude en jonge duivin, heeft ingebracht.

De deelnemers betalen een inleg waarmee de prijzen worden samengesteld. Op zaterdagavond worden tijdens een gezellig samenzijn van de Vredesduifleden de prijzen uitgereikt.

Tentoonstelling

Op zondag 17 december gaan de deuren van het verenigingsgebouw om 11.00 u. open voor alle belangstellenden. Om 12.00 u. worden een aantal bonnen aangeboden van leden van de club die het beste hebben gepresteerd op de wedvluchten van het afgelopen duivenseizoen, maar ook van gekende duivenliefhebbers met bijzondere prestaties uit de wijde omgeving.

Schenkers van bonnen uit de eigen vereniging zijn o.a. de 1e Generaal kampioen onaangewezen R.Nijssen, 1e Generaal kampioen aangewezen J.v.Ekeren, de bijzonder presterende jongeling X.van Peer, en de fondmatador C.Cools.

Veel belangstelling zal er ongetwijfeld ook zijn voor de aanbiedingen van de nationaal gekende vitesse- en midfondspecialist A.van Loon uit Halsteren, de marathonspecialisten Fr. Belleter uit Nispen, Combinatie De Pijper uit Hoeven en C van Heijst & zn uit Bergen op Zoom, en de kampioenen W.Mieras uit Wemeldinge en W.Geers uit Hulst.

Tevens is er een verloting en zijn er gratis broodjes voor de bezoekers. Dit alles vindt plaats in het clublokaal van PV De Vredesduif bij het  voetbalveld aan de Kruisweg te Lepelstraat.