Poppentheater Robhetty weer van start

STEENBERGEN – Vier jaar na het overlijden van haar echtgenoot en theaterpartner Rob heeft Hetty Veenstra besloten om de draad van Poppentheater Robhetty weer op te pakken. De poppenspeelster koos voor Fort Sabina als locatie voor een try-out. Die is op zaterdag 31 maart en dan speelt Hetty Veenstra twee stukken die ze heeft bewerkt: ‘Paniek op de boerderij’ en ‘Mary het Piratenmeisje’.

“Ik heb deze stukken bewerkt en ingekort tot een versie die twintig minuten per stuk duurt. Daarbij doe ik alle stemmen zelf en krijg ik voor de popbewegingen hulp van mijn vriendin Adje Heijboer. Zij vindt het leuk op mee te spelen met het poppenspel maar wil geen stemmen doen”, vertelt Hetty Veenstra.
Voorlopig wordt gestart met een try-out. Hiervoor zijn alle belangstellenden, jong en oud uitgenodigd. Het spel begint zaterdagmiddag 31 maart om 14:00 uur.

Try-out krijgt een vervolg

“De keuze voor Fort Sabrina is omdat ik hier de mogelijkheid heb om de poppenkast permanent te laten staan. Het opbouwen van de kast deed Rob vroeger altijd, het gesjouw is voor mij helaas te zwaar. Het is zeker mijn bedoeling om in het Fort meerdere voorstellingen te gaan spelen. Bij de try-out spelen we dus ‘Paniek op de Boerderij’, waarin tal van ontwikkelingen plaatsvinden omdat de boer een dagje weg is en de dieren besluiten om het werk zelf te gaan doen. ‘Mary het Piratenmeisje’ is ontvoerd, zit gevangen op het piratenschip van kapitein Brulboei en bedenkt met haar vriendjes een plan om te ontsnappen”, aldus Hetty Veenstra.

Het Fort Sabrina is eenvoudig te bereiken via de snelweg richting Rotterdam. Bij de afslag Willemstad op de t-splitsing niet richting Willemstad rijden, maar linksaf onder de snelweg door. Via een bewegwijzering is Fort Sabrina vervolgens gemakkelijk te vinden.