Poppenkastvoorstelling brengt scholenproject SKS tot leven

STEENBERGEN – Wat zijn nou eigen artiesten en wat doen die zoal? Om deze vragen draaide het vanmiddag bij de poppenkastvoorstelling voor de groepen 3 van de basisscholen uit Steenbergen, Welberg en De Heen, die de Stichting Karnaval Steenbergen in de gymzaal van de Nieuwe Veste verzorgde vanuit het scholenproject ‘Jong geleerd is…’

De nar kon er eerst geen chocola van maken: ‘Art ieste, art ieste, wat betekent dat?’ vroeg hij zich hardop af. Toen de prins en de kinderen hem eenmaal duidelijk hadden gemaakt dat carnaval 2014 in Strienestad in het teken staat van artiesten, ging het hek van de dam.

,,Ik kan goochelen, dus ik ben ook een artiest,’’ klonk het enthousiast. Waarop hij met een toverspreuk de prins uit de poppenkast toverde. Dankzij de hulp van de kinderen, werd vervolgens ook de nar zelf levensecht en kon het grote feest beginnen.

Scholenproject

Aldoende kregen de toeschouwertjes, die fanatiek meededen, in de gaten op welke manieren je allemaal artiest kunt zijn. Als danser, zanger, clown of toneelspeler bijvoorbeeld. En dat alles kwam mooi samen in het afsluitende liedje over de figuren uit het gevolg van Strienestad en hun rol in het carnavalsfeest, zoals de Mussenkoning met z’n geweer, Jan Oorlog met z’n politiefluitje en de Deftige Flodder, die zich uiteraard heel deftig moet kunnen gedragen.

Zo paste de poppenkastvoorstelling dus perfect in het scholenproject, waarmee de SKS de jeugd van jongs af aan de tradities en gebruiken van carnaval wil bijbrengen. ‘Jong geleerd is….’ ging vijf jaar geleden van start in de groepen 4. Inmiddels wordt de poppenkastvoorstelling gegeven voor de groepen 3, gaan de groepen 5 volgende week vrijdag op bezoek bij bouwclub Deen en is er ook een speciale map gemaakt voor de leerlingen van de groepen 7, vol uiteenlopende lesonderdelen.