Pop-up zorgwinkel in Steenbergen krijgt wellicht een herhaling

STEENBERGEN – De pop-up winkel ‘Huis van Morgen’ die een poos in de voormalige Intertoys in de Blauwstraat was gevestigd, krijgt wellicht een terugkeer. Wellicht volgend jaar september of anders in een latere periode. In de winkel werd aandacht besteed aan hulpmiddelen en diensten die het langer zelfstandig leven voor ouderen gemakkelijker moet maken. Ook zijn er afspraken gemaakt tussen gemeente Steenbergen en het Care Innovation Center West-Brabant (CIC). Die willen zich gezamenlijk gaan inzetten voor zorgvernieuwing en aandacht hiervoor bij het publiek.

Wethouder Cor van Geel tekende hiervoor een intentie-overeenkomst met Chantal van Spaendonck van het CIC. Dat gebeurde afgelopen maandagochtend in het gemeentehuis. Hierbij waren ook vrijwilligers van het Huis van Morgen aanwezig.

Stimuleren

Volgens het CIC hebben in de periode van 13 september tot en met 21 oktober een kleine 500 mensen de popup winkel in de Blauwstraat bezocht. Volgens de wethouder is dat een mooi aantal.

Van Geel en Van Spaendonck willen bij hun samenwerking ook zoveel mogelijk partijen op het gebied van zorg, welzijn en hulpverlening gaan betrekken. En ze willen de innovatie op dit gebied stimuleren.

Informatie geven

Op korte termijn zullen ze een verbinding leggen tussen de werkgroep ‘Dementievriendelijke Gemeente’ en het ‘Huis van Morgen’, de gemaakte koppeling met het Steunpunt Mantelzorg uitbreiden en in de wachtruimte van Vraagwijzer informatie leggen en innovatieve hulpmiddelen etaleren. In een van de komende jaren zal er opnieuw een pop-up winkel in Steenbergen worden ingericht.