Pop-up spreekuur voor de jeugd

Steenbergen – Dinsdag 7 juli vond het eerste pop-up spreekuur plaats in het centrum van Steenbergen. Enkele jongeren bezochten de ‘0167 bus’ en maakten een praatje met de jongerenwerkers.

Jongerenwerkers Dagmar Meyvis en Jessy van Hooydonck hebben als eerste de spits afgebeten en stonden de jongeren te woord.
“Jongeren kunnen tijdens het pop-up spreekuur terecht met allerhande vragen die hen bezig houden in hun persoonlijke ontwikkeling. Of het nu gaat om het invullen van hun vrijetijdsbesteding, het organiseren van activiteiten, problemen waar de jeugd tegenaan loopt, schoolvragen of gewoon lekker een praatje maken,.. Niet is te gek voor de jongerenwerkers en ze staan graag klaar om alles wat leeft aan te horen. Uiteraard zijn ook ouders of omwonenden welkom die de bus zien staan en ook zij kunnen vragen stellen of aangeven wat hen zorgen baart of bezig houdt. De jongerenwerkers hebben een breed netwerk en kunnen helpen of ondersteunen waar nodig”, zo laat Jessy van Hooydonk weten.

Nog meer spreekuren

Ook Sieb van Zantvliet en Iris de Korte zullen de spreekuren mee draaien. De komende weken zal de bus in de verschillende kernen van de gemeente Steenbergen een standplaats hebben. De vaste tijden van de spreekuren zijn van 19: 00 tot 20.00 uur. De planning is: woensdag 15 juli: Nieuw Vossemeer (Sieb van Zantvliet en Jessy van Hooydonck); maandag 20 juli: Dinteloord (Iris de Korte en Sieb van Zandvliet); dinsdag 18 augustus: Kruisland (Jessy van Hooydonck en Dagmar Meyvis); woensdag 26 augustus: Welberg (Sieb van Zantvliet en Jessy van Hooydonck) en op woensdag 9 september: De Heen (Iris de Korte en Sieb van Zantvliet).