Pompedurpers zijn de Koning te Rijk

KRUISLAND – In Pompedurp is gisteravond, uiteraard op feestelijke wijze, het nieuwe carnavalsseizoen ingeluid. Voor de tweede keer werd de 11/11-viering in het vat gegoten van het PB-variété van dweilband De Pompeblaozers. Ook maakten Prins Jurgen en zijn gevolg hun opwachting en vond de presentatie van het nieuwe Kruislandse carnavalslied plaats.

De titel van de nieuwe kraker is vanzelfsprekend gelijk aan het motto, dat in Pompedurp zoals gebruikelijk al op carnavalsdinsdag is prijsgegeven: Koning te Rijk! Nou, dat zijn ze zeker in Kruisland, zo bleek tijdens het PB-variété, waarbij meerdere acts en sketches ten beste werden gegeven.

Als eerste was het de beurt aan tonprater D’n Teun, die met zijn grappen en grollen de nodige lachsalvo’s bij het publiek wist te ontlokken. Ook werd het spel ‘Wie van de drie’ gespeeld, waarbij de kandidaten moesten raden wie de ‘echte’ André Hazes was, waarna de bezoekers uit volle borst de welbekende liedjes van de Amsterdamse volkszanger meezongen.

De Pompeblaozers zetten met hun muziek ook meermaals een polonaise in gang, waarbij ter verhoging van de feestvreugde dus ook de Raad van Elf, Prins Jurgen, Nar Bobke, Pompier Alex en Grootste Boer Paul aansloten.