Politieke tegenstanders Bolten geven verklaring aan de pers

STEENBERGEN – De zes partijen die donderdagavond een motie van wantrouwen aannamen tegen burgemeester Saskia Bolten, geven morgen tekst en uitleg aan de pers, zo hebben zij vanavond in een uitnodiging aan de media laten weten. Volgens PvdA’er Willem van den Berge wederom een ‘zotte actie’ van VVD, CDA, D66, Steenbergen Anders, Door!, GB/Dé Lokale Partij, die zich naar zijn mening hiermee opnieuw schuldig maken aan achterkamertjespolitiek.

De bijeenkomst wordt vanaf 12.00 uur gehouden in de fractiekamer van het gemeentehuis. ‘Wij zullen onze visie geven op de situatie zoals die ontstaan is en die geleid heeft tot de motie van wantrouwen tegen burgemeester Saskia Bolten’, zo valt in de uitnodiging te lezen.

,,Ik voel mij vrij om deze bijeenkomst als toehoorder bij te wonen, teneinde mijn democratische plicht te doen. Het stadhuis is namelijk net zo goed van mij als van u,’’ reageert Van den Berge op de uitnodiging die de zes partijen per e-mail naar de pers hebben verzonden, met cc’tjes naar onder meer alle overige raadsfracties en ook burgemeester Bolten heeft een ‘afschrift’ ontvangen.

'Opdat heel Steenbergen hier kennis van kan nemen'

Van den Berge kondigt meteen maar aan dat hij een geluidsopname van de bijeenkomst gaat maken, ‘opdat heel Steenbergen hier kennis van kan nemen’. Hij geeft hierbij aan dat de zes partijen mogelijk op het punt staan de vertrouwelijkheid van het onderzoeksrapport naar de bestuurlijke bij de problemen te schenden en dat een aantal van hen dit ook in de raadsvergadering van donderdagavond al heeft gedaan. De PvdA studeert thans op de vraag of daarvan aangifte moet worden gedaan.

'Risico dat boze bevolking verhaal komt halen bij veroorzakers van de beerput'

Van den Berge ‘waarschuwt’ de politieke tegenstanders van de burgemeester bovendien dat er wel eens een grote toeloop richting het gemeentehuis kan ontstaan, die veiligheidsvoorzieningen vereist: ‘Immers er bestaat een zeker risico dat een boze bevolking verhaal komt halen bij de veroorzakers van de beerput’, aldus de fractieleider van de PvdA.

Petitie SAS: Steenbergen achter Saskia

Om 11.00 uur morgenochtend komen de initiatiefnemers bijeen van de petitie-actie Steenbergen achter Saskia (SAS), die dan bij hotel Aarden zoveel mogelijk medestanders hopen te ontmoeten om de burgemeester in het zadel te houden en de gemeenteraad op te dragen de motie van wantrouwen tegen haar in te trekken. SAS gaat zowel ‘op straat’ als via internet handtekeningen verzamelen en krijgt support uit alle geledingen van de lokale bevolking.