Politiehelikopter ingezet voor onderzoek naar vandalisme

STEENBERGEN – Deze ochtend circelt een politiehelikopter veelvuldig boven Steenbergen. Het blijkt niet te gaan om een actute zaak, waarbij bijvoorbeeld voortvluchtigen moeten worden opgespoord, maar om een al wat langer lopend onderzoek. 

Dat geeft politiewoordvoerster Cristel Willems desgevraagd aan. Volgens haar maakt de heli diverse vluchten boven Steenbergs grondgebied in het kader van het onderzoek naar diverse vandalistische praktijken. Genoemd worden onder meer diverse autobranden, de brandstichting van een bouwkeet, diverse vernielingen die de laatste maanden zijn aangericht en recentelijk ook de schade die bij zwembad De Meermin aan het waterverwarmingcircuit werd aangebracht, waardoor 180.000 liter water wegstroomde.

Zinvol?

Op de vraag of een dergelijk onderzoek vanuit de lucht naar zaken die zich langere tijd geleden hebben afgespeeld zinvol is, kon de woordvoerster niet zeggen. "Het is een langerlopend onderzoek, waarbij we bijvoorbeeld ook getuigen hebben opgeroepen om zaken te melden. Wat de helicopter ontdekt valt nu nog niet te zeggen. Het gaat om een analyse vanuit de lucht. De plekken waar zich incidenten hebben voorgedaan worden bekeken", aldus de woordvoerster.