Politie zoekt getuigen van vernieling

STEENBERGEN – De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van de vernieling die zich gisteravond omstreeks 20.00 uur voordeed bij een woning in de Kruitweg, waar met stenen een ruit werd ingegooid.

Dat gebeurde tijdens de vergadering van de gemeenteraad over het al dan niet opvangen van vluchtelingen in Steenbergen.  In het betreffende huis bleken zogeheten statushouders te wonen, asielzoekers met een verblijfsvergunning.

Of de vernieling daadwerkelijk verband houdt met deze discussie, is nog niet vastgesteld, aangezien de politie geen dader(s) kent. Vandaar het verzoek aan eventuele getuigen en/of mensen die de dader(s) kennen om zich te melden via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Tijdens de vergadering spraken raadslid Willem van den Berge (PvdA), burgerraadslid Theo van Es (Steenbergen Anders) en burgemeester Joseph Vos hun afschuw uit over het gebeurde.

Vooral Van den Berge reageerde ontdaan en fel. ,,Dit gaat alle perken te buiten, ik vind het een schande dat dit hier gebeurt en roep eenieder op om hier afstand van te nemen. Ik hou niet alleen degenen die dit op hun geweten hebben verantwoordelijk, maar ook degenen die de sfeer creëren waarbinnen zoiets mogelijk wordt.’’