Politie zoekt getuigen gewelddadige overval

STEENBERGEN – De politie is op zoek naar mensen die meer weten over de gewelddadige overval in een woning aan de Witte Ruiterweg die vanochtend heeft plaatsgevonden. Twee bewoners zijn daarbij gewond geraakt. Specifiek zoekt de politie een man of jongen, die rond de overval om 8:30 uur op de fiets reed over de Witte Ruiterweg. Deze fietser droeg een rugzak en stopte bij de woning van de overval.

Om 8:30 uur vanmorgen kwamen de vermoedelijk vier gewapende mannen met bivakmutsen binnen en sloegen de twee slachtoffers, tevens bewoners. De man en vrouw raakten gewond en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er waren nog meer bewoners, zij raakten niet gewond. 

Arrestatie

De daders vluchtten vermoedelijk weg in een wit busje richting de Westlandse Langeweg. Diverse politie-eenheden en een politiehelikopter zochten in de omgeving van Steenbergen naar de daders. Rond 9.40 uur werd op de A4 richting Rotterdam een wit busje staande gehouden. De twee inzittenden werden gearresteerd. Hierbij werd tijdelijk de snelweg gestremd. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiebureau gebracht. Na een eerste onderzoek werd het duo in vrijheid gesteld, omdat er onvoldoende verdenkingen waren.

Politie zoekt fietser als mogelijke getuige

De politie onderzoekt de overval. Onder andere wordt in en om de woning aan de Witte Ruiterweg een sporenonderzoek ingesteld. Verder hoort de politie de slachtoffers en mensen, die het gezien hebben.  Bent u de fietser die vanochtend stopte bij de woning of hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021265671.