Politie zoekt dader van mishandeling

STEENBERGEN – De parkeerplaats aan het Floraplein was afgelopen zaterdagmiddag het decor van een mishandeling. Een 22-jarige Steenbergen werd hier in elkaar geslagen door een onbekende man. De politie is op zoek naar de dader en roept daarbij de hulp van getuigen in.

De mishandeling gebeurde naar aanleiding van een voorval dat zich kort daarvoor voordeed op de kruising Elzeplein/Populierenlaan. Het latere slachtoffer verleende daar rond 17.45 uur geen voorrang aan een voetganger (de latere geweldpleger) omdat hij deze naar eigen zeggen pas erg laat zag. Vervolgens reed hij naar de parkeerplaats aan het Floraplein, waar hij zijn auto neerzette.

Excuses

Toen hij een kwartier later weer in wilde stappen zag hij dezelfde man die hij kort daarvoor afgesneden had uit een zilverkleurige personenauto stappen. De 22-jarige man wilde hem zijn excuses maken voor hetgeen eerder gebeurd was, maar kreeg daar geen gelegenheid toe.

De nog onbekende man liep op zijn auto af en gaf er een trap tegen met als resultaat een flinke deuk. Vervolgens pakte hij de Steenbergenaar vast en sloeg hem enkele keren, waarop het slachtoffer op de grond viel. Hij liep diverse verwondingen op waaronder een bloedneus, een gescheurde lip, enkele krassen en een bult. Hij deed aangifte van mishandeling en stelde zich daarna onder doktersbehandeling.

De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de dader. Zaterdagavond werd in een woning in Steenbergen reeds een man aangehouden die mogelijk betrokken was bij de zaak. Al snel bleek echter dat hij niets met het hele voorval te maken had en werd weer op vrije voeten gesteld.

Signalement

De dader is een blanke man, van ongeveer 40-50 jaar. Hij is zeker 1.90 meter lang en heeft een gespierd postuur. Hij is beginnend kalend en heeft armen vol tatoeages. Hij spreekt Nederlands. Vermoedelijk reed hij in een oud model Opel Astra.

Wie informatie heeft over de mishandeling of over het signalement kan contact opnemen met de politie via (0900) 8844. Wie dat liever anoniem blijft, kan dat doen via nummer (0800) 7000.