Politie onderzoekt ‘kidnapping’

STEENBERGEN – Een meisje of jonge vrouw is vanmiddag op een parkeerplaats aan de Afgeslechtedijk in een auto getrokken. Dankzij een alerte getuige en een actie via Burgernet en Twitter, kon het voertuig na een uur in de buurt van Oud-Gastel door de politie worden achterhaald.

De inzittenden waren een 29-jarige man uit Oudenbosch en een 28-jarige vrouw uit Etten-Leur. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. Van haar wordt op het politiebureau in Bergen op Zoom een verklaring afgenomen. Onduidelijk is nog of de vrouw degene was die in de auto werd getrokken.

Het incident gebeurde omstreeks 12.55 uur. De getuige waarschuwde onmiddellijk de politie, die op haar beurt meteen groot alarm sloeg. In de wijde omgeving werden controleplaatsen ingesteld. Het signalement van de auto, een grijze Audi, werd via Burgernet en Twitter verspreid, waarop de politie enkele zeer bruikbare tips binnenkreeg vanuit het publiek. Tegen twee uur werd de betreffende auto staande gehouden op de Kruislandseweg in de buurt van Oud-Gastel.