Politie kwam drie maal in actie in gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – DINTELOORD – Vrijdagochtend hield de politie een 37-jarige inwoner van Steenbergen aan op verdenking van de diefstal van scooters. In het busje waarin de betrokkende reed stonden twee scooters waarvan er een die ochtend gestolen was in Den Haag. Naar de andere scooter wordt nog onderzoek gedaan, maar het vermoeden is dat ook deze op niet legale wijze is verkregen. De bestuurder van het busje werd aangehouden en ingesloten. Hij werd vervolgens verhoord.

Vernielingen vanwege een zakelijk conflict

Vrijdagavond kwam de politie in actie in Dinteloord. Hier werden twee heren uit Dinteloord opgepakt die bij een bewoner van de De Ruyterstraat in Dinteloord vernielingen aanbrachten. Een schutting, een garagedeur en een buitenspiegel waren daarbij het doelwit.
Een getuige had de vernielingen gefilmd en toonde de beelden aan de ter plaatse gekomen agenten. Een ander wist waar de twee mannen zich op dat moment ophielden. Agenten gingen naar de opgegeven locatie en hielden de twee mannen aan.
Het slachtoffer deed aangifte van de vernielingen. Ook een ander slachtoffer meldde zich bij de agenten. Hij had een steen tegen zijn gezicht aan gekregen die de mannen kennelijk over de schutting hadden gegooid. Hierdoor liep de man een kleine verwonding op. Deze man gaat ook aangifte doen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Dealers van harddrugs aangehouden

Agenten reden eveneens op vrijdagavond een surveillanceronde door het centrum van Steenbergen toen hen een personenauto opviel. De bestuurder daarvan trok de aandacht omdat hij steeds korte stukjes reed, soms mensen oppikte en deze zeer korte tijd later weer afzette. Bij de agenten rees de verdenking dat deze bestuurder wellicht bezig was met drugshandel. Een controle volgde.

Rond 22.30 uur spraken zij de bestuurder – een twintigjarige Steenbergenaar op de Binnenvest in Steenbergen aan. Aan de bestuurder werd gevraagd om uitlevering van aanwezige drugs. De jongeman (20, Steenbergen) ontkende drugs bij zich te hebben. Agenten hielden de man staande en een van hen noteerde zijn gegevens. Plotseling probeerde de jongeman te vluchten. Dat lukte niet heel erg, want de andere agent kon hem snel in de kraag vatten. De jongen werd hierop geboeid, zodat de kans dat hij zou vluchten kleiner werd.

De bijrijder, een 18-jarige jongen uit Steenbergen begon zich te bemoeien met de staandehouding. Hij probeerde een van de agenten te slaan. Die kon de klap ontwijken en de 18-jarige werd hierop aangehouden wegens het beletten/belemmeren van de agenten bij het doen van hun werk. Ook hij kreeg handboeien om.
Bij de fouillering van de 20-jarige werden negentien verpakkingen harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De inhoud is op het politiebureau getest en het bleek te gaan om cocaïne. Ook een geldbedrag van enkele honderden euro’s is in beslag genomen. De Steenbergenaar is aangehouden voor het bezit van drugs. Beide heren werden in hechtenis genomen voor nadere ondervraging.