Politie doet inval in drugspand. Burgemeester geeft opdracht tot sluiting

STEENBERGEN – Na een inval door de politie in een woning aan de Simonshaven werden door de politie hard- en softdrugs gevonden, een groot bedrag aan contant geld en een alarmrevolver. Burgemeester Van den Belt gaf vervolgens opdracht tot sluiting van het pand voor een periode van drie maanden.

Volgens Van den Belt heeft de politie XTC-pillen aangetroffen in de keuken, Amfetamine in de vriezer, op verschillende plaatsen hennep en twee weegschalen met sporen van drugs, naast een alarmrevolver.

Op grond van het zogenoemde regionale Damoclesbeleid wordt een pand bij een eerste constatering van harddrugs gesloten.  Vanwege de hoeveelheid aangetroffen drugs, in combinatie met de weegschalen en het alarmrevolver is er sprake van drugshandel op grond waarvan de bevoegdheid tot sluiting van de woning bestaat. De woning is van 5 juli 2019 tot 21 september 2019 gesloten.

"Onveilig gevoel"

Omwonenden gaven aan blij te zijn met de sluiting. “Van de bewoners van het pand hadden we overigens geen last. Wel werd er openlijk op straat gedeald en hingen er steeds mensen rond. Dit gaf een onaangenaam en onveilig gevoel, vooral in de late avonduren”.

Ook wordt aangegeven dat de straat niet goed wordt bijgehouden. Een gedeelte maakt een verlopen indruk en dat is volgens bewoners ook geen goede zaak en wakkert duistere zaken aan.

(door Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl / foto gevonden artikelen is gemaakt door de politie).