Pole position, crash en inhaalrace voor kartcoureur Bas van Vlimmeren

STEENBERGEN – In de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap karten had plaatsgenoot Bas van Vlimmeren een wisselvallig weekend op het kartcircuit ‘De Landsard’ in Eindhoven. Tijdens de trainingen wist hij in de kwalificatie de snelste tijd neer te zetten, waardoor gestart kon worden in pole position.

En fout tijdens de openingsronde van de eerste race zorgde ervoor dat hij de leiding uit handen moest geven en moest aansluiten voor een vierde plaats. Al een ronde later haalde hij zijn voornaamste concurrent en kampioenschapsleider, Luc Scheepers in, om naar de derde plaats op te schuiven. Helaas stokte de opmars daar, want twee ronden later deed Scheepers een wanhopige poging om de Steenbergenaar voorbij te steken. Een lancering over Bas van Vlimmeren volgde en beide karts raakten dermate beschadigd dat de strijd moest worden gestaakt. ‘Dit was echt balen, ondanks mijn slechte openingsronde had ik goed de snelheid te pakken om voor de overwinning te strijden’, aldus de Steenbergse kartcoureur. Winst ging naar Alexander Dzhanibekyan, gevolgd door Maxime Dirickx, twee concurrenten die allebei punten van Bas van Vlimmeren afsnoepen.

Inhaalrace, maar niet voldoende

In de tweede race vertrok de Steenbergenaar vanaf de 11e positie, gevolgd door zijn directe rivaal op positie 12. Een inhaalrace volgde en bracht het tweetal naar de plaatsen drie en vier. Uiteindelijk finishte Van Vlimmeren als vierde, achter Maxime Dirickx, Luc Scheepers en Alexander Dzhanibekyan. De eerste twee lopen in het klassement verder uit op Bas van Vlimmeren en Dzhanibekyan komt akelig dichtbij.

De volgende twee rondes van het NK vinden plaats op 16 en 17 oktober op het kartcircuit in Oss.