Poelier Vugts verhuist in 2022 naar de Kaaistraat

STEENBERGEN – Bloemist BonTon beëindigt de bedrijfsvoering per 31 december aanstaande. Ton en Christel Heijnsdijk hebben hun pand verkocht aan Tonnie en Frieda Vugts. Die verhuizen hun poelierswinkel vanuit de Blauwstraat naar de Kaaistraat. Dat gebeurt na een grondige verbouwing van hun nieuwe onderkomen. Eind mei volgend jaar willen ze verhuizen.

“Het is een mooie plek. Wij verwachten, dat wanneer het winkelcentrum in de komende jaren compacter mocht worden, dat de Kaaistraat een centrale plaats blijft behouden. Het pand van BonTon geeft ons meer ruimte, de winkel in de Blauwstraat is nu voldoende ruim, maar we hebben veel meer ruimte nodig om onze artikelen verkoop-klaar te maken. Op de nieuwe locatie zal dat het geval zijn. Een voordeel is zeker ook dat de winkel vanuit de Visserstraat goed te bereiken is. En in de Kaaistraat is meer parkeergelegenheid met ook voldoende parkeerruimte op het terrein aan de Van Gaverenlaan”, legt Tonnie Vugts uit. “De nieuwe winkel ligt straks ook dichter bij de supermarkten – Albert Heijn Achterberg en Lidl – dus kunnen klanten vandaaruit ook sneller bij ons terecht”.
Poelier Vugts ontving heel wat leuke reacties toen het nieuws in de wandelgangen bekend werd. “Er waren ook klanten die opgelucht reageerden. Ze waren al bang dat wij uit Steenbergen zouden verdwijnen. Dat is beslist niet het geval”.

“Onze vrije dagen opnemen”

BonTon startte de bloemisterij in 1987. Tot eind december wil het echtpaar Heijnsdijk er nog vol tegenaan. Dan is het voor hen tijd om een punt te zetten achter 34 jaar stevig werken. “Wat we dan gaan doen? We nemen alle vrije dagen op die we tekort zijn gekomen. We hebben deze 34 jaar zes dagen per week hard gewerkt met minimaal 10 uur per dag en dat waren dan rustige dagen. Dat hebben we overigens met veel plezier gedaan hoor, maar eind dit jaar is het genoeg geweest”, antwoordt Christel Heijnsdijk.

[ door Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel