Plusbus start proef met rijden op zaterdag

STEENBERGEN – De organisatie van de Plusbus heeft besloten tot een proef met het rijden op elke eerste zaterdag van de maand. In januari wordt hiermee gestart. Hierbij speelt de Plusbus in op wensen van klanten.

Bij deze proef rijdt de Plusbus op de zaterdagen: 7 januari, 4 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei en 3 juni.

Hierdoor is er voor de senioren een ruimere mogelijkheid om de sociale contacten te onderhouden. De planning van de ritten loopt via de centrale met telefoonnummer (0167) 54 11 38. Door te bellen op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur kan de afspraak gepland worden voor de genoemde data. Op zaterdag is er geen centrale, dus het is van belang om tijdig – op werkdagen – te reserveren.

Vanaf 1 januari één tarief

Vanaf 1 januari hanteert de Plusbus één tarief voor alle ritten binnen de kernen van de Gemeente Steenbergen. Een enkele reis kost dan 2 euro en een retour 4 euro.

Een rittenkaart met 10 ritten kost dan 20 euro waarbij de 11e enkele rit gratis is.

De service van de Plusbus blijft uniek. Er wordt altijd van deur tot deur binnen de gehele gemeente Steenbergen. De chauffeur helpt met de rolstoel of de rollator / boodschappentas en zorgt er voor dat de rit veilig verloopt. Behalve op de proef-zaterdagen wordt er gereden op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur.

Op de website plusbus-steenbergen.nl is meer informatie te vinden. Tijdens werkdagen kan voor informatie ook worden gebeld naar het telefoonnummer (0167)54 11 38.

FOTOBIJSCHRIFT

De Plusbus chauffeurs brengen senioren in de gehele gemeente Steenbergen van deur tot deur. Ze bieden een helpende hand voor wie wat minder goed te been is. Op werkdagen kan een afspraak voor een rit gemaakt worden tussen 9:00 en 11:00 uur. De bus rijdt bij wijze van proef ook iedere eerste zaterdag van de maand.