Plusbus is op zoek naar nieuwe vrijwilligers

STEENBERGEN – Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de Plusbus. Zowel de chauffeursploeg als het team van centralisten, die de aanvragen verwerken en de ritten inplannen, kan versterking gebruiken.

De Plusbus vervoert binnen de gemeente Steenbergen ouderen en mensen met een beperking tegen een gering tarief van deur tot deur. Aan de vervoersdienst verlenen zo’n twintig vrijwilligers hun medewerking.

De telefoondienst wordt dagelijks van 9.00 tot 11.00 uur bemand, de Plusbus rijdt op doordeweekse dagen en bij speciale activiteiten ook wel eens in het weekend. Voor de nieuwe medewerkers geldt in eerste instantie dat zij op invalbasis zullen worden ingezet, maar van hen wordt gevraagd of zij in ieder geval vanaf komende zomer één dagdeel per week beschikbaar zijn. Belangrijkste ‘voorwaarde’ is, logischerwijs, dat men het leuk moet vinden om sociale contacten met senioren te onderhouden.

Voor nadere informatie en aanmelding over de functie van centralist is Tonnie Joxhorst bereikbaar op (0167) 541137 en voor de chauffeurs is Yola Kolle het aanspreekpunt: 06-12803836.