Plukdag Kakelbont zorgt voor een prima uitstapje

DINTELOORD/STEENBERGEN – De ‘plukdag’bij Kakelbont was aangekondigd als een prima uitstapje voor jong en oud vanwege het uitgebreide programma. En inderdaad de bezoekers vermaken zich uitstekend. Vanochtend begon dat met een aantrekkelijke vogelshow die werd gevolgd door tal van activiteiten.

Op een Plukdag mag worden verwacht dat er stevig kan worden geplukt. Zo is het ook. Belangstellenden ontvangen een tasje waarin het geplukte fruit – grotendeels peren op dit moment – kan worden getransporteerd. Handig is het om eerst alle activiteiten te bekijken en deels ook te beproeven voor met de pluk wordt gestart.

Die activiteiten zijn er volop. Informatieve kraampjes, broodjesbakken voor de kleintjes, dieren die de kinderen zeker zullen aanspreken, de Kwiek beweegroute die gisteren (vrijdag) tijdens Wereld Alzheimerdag is geopend en rondleidingen die de mogelijkheden van Hoeve Kakelbont goed laten zien. Uiteraard is ook de brasserie geopend voor een hapje en een drankje. Kortom, een leuk uitstapje dat nog tot vanmiddag – zaterdagmiddag 22 september – 16:00 uur kan worden gemaakt.

Foto’s en tekst: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl