Pleintje Merijntje wordt feestelijk geopend

NIEUW-VOSSEMEER – Zaterdag 9 november is voor het Vosse-olse carnaval een belangrijke dag vanwege de elf-elf-viering. Maar het is eveneens een bijzonder dag omdat ’s middags de feestelijke opening van ‘Pleintje Merijntje’ plaatsvindt.

De viering start om 15:30 uur in het Wagenhuis met het drinken van een kop koffie met Nieuw-Vossemeerse lekkernij. Een half uur later volgt een korte rondwandeling door het door onder leiding van een gids, die de deelnemers langs bekende Vosmeerse gebouwen leidt. Daarbij zullen de nodige interessante verhalen over de bouwwerken worden verteld. Om 18:30 uur wordt vervolgens het Pleintje geopend en daarna schuiven de deelnemers aan in opnieuw het Wagenhuis voor een smakelijke stamppotmaaltijd. Om 20:00 uur wordt dit onderdeel afgesloten en start het elf-elf feestprogramma.

Deelname aan het complete ‘Pleintje Merijntje’-programma kost 11 euro per deelnemer. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Marieke de Kapper, de Spar en het Wagenhuis. Een bezoek tijdens de opening van het Pleintje Merijntje is gratis.