Platform voor Kunst- en Cultuur Steenbergen roept creatieve inwoners op om hun werk te presenteren

STEENBERGEN – September is enkele jaren geleden uitgeroepen tot de cultuurmaand in de gemeente Steenbergen. Onder de titel CuST krijgen creatieve inwoners, organisaties en verenigingen de kans om zich in deze maand aan een breed publiek te presenteren. “Het wordt in alle opzichten een bijzondere editie van CuST,”, zo belooft Claudia de Groen namens het Platform Kunst- en Cultuur Steenbergen.

“Muziek maken, dansen, toneel spelen, schilderen, boetseren, maar ook bijvoorbeeld het openstellen van een museum of bijzonder gebouw in een kleine setting of zelfs een online activiteit. Workshops, kennismakingslessen, open dagen, middagen of avonden, lezingen over culturele onderwerpen en nog veel meer. Kortom alles mag, als het maar in september plaatsvindt en het een culturele activiteit is die past binnen de dan geldende maatregelen”.

Aanmelden

De leden van het Platform voor Kunst- en Cultuur Steenbergen roepen alle inwoners die aan de cultuurmaand mee willen werken op om zich te melden. Dat kan tot en met zaterdag 31 juli via cultuursteenbergen@outlook.com. Deelname is gratis en alle activiteiten worden opgenomen in de publicaties over de cultuurmaand. Een van die publicaties is de CuST Junior folder die op alle scholen wordt verspreid. Dus wie een activiteit speciaal voor kinderen organiseert wordt verzocht dit bij de opgave aan te geven.

[ door Peter Vermeulen ]
Foto: De jonge kunstenares Janica maakt met veel plezier haar eigen kunstwerkjes. Die zullen tijdens de CuST vast te bewonderen zijn.
Foto: Sandra Houtepen