Planning voor aanleg Glasvezel in buitengebied nu bekend

STEENBERGEN – De planning voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van onder meer de gemeente Steenbergen is nu bekend gemaakt. Het bedrijf schakelt hiervoor de aannemer Van Gelder Telecom in. De start begint volgens de aankondiging op 3 april. Dan gaat de eerste schop de grond in. Vreemd genoeg niet in de gemeente Steenbergen, die toch als eerste van de drie Brabantse Walgemeenten hiervoor het voortouw nam.

Overigens zal dat de bewoners van het buitengebied niet echt raken. Zij zijn al lange tijd in afwachting van de start van de aanleg en hopen dat dit netwerk nu snel gerealiseerd zal zijn. Glasvezel Buitenaf, het bedrijf dat opdracht geeft voor het project, heeft nu aangekondigd dat de totale aanleg een jaar duurt.

Aansluitingen gebeuren in het derde kwartaal

De gemeente Steenbergen is onderverdeeld in 3 gebieden. Die zouden alle drie in 2019 voorzien moeten zijn van het glasvezelnetwerk. In de gebieden Dinteloord en Kruisland begint het graven in het tweede kwartaal en het aansluiten van de woningen zal in kwartaal moeten plaatsvinden. In het gebied De Heen wordt in het derde kwartaal van dit jaar gestart met het graven en worden de aansluitingen volgen de planning ook in dat kwartaal gerealiseerd.

Inwoners die zich hebben aangemeld ontvangen volgende week woensdag een brief in de bus. Vervolgens begint Van Gelder Telecom met de woningschouw en wordt contact met de bewoners opgenomen.

Afbeelding: een kaartje met de drie gebieden voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Steenbergen: De Heen, Kruisland en Dinteloord.