Plan voor ijsbaan op permanent autovrije Markt

STEENBERGEN – De Steenbergse Markt wordt permanent autovrij. Tot dat besluit zijn B en W in overleg met de belangenbehartigers van winkeliers en horeca-ondernemers in de binnenstad gekomen, naar aanleiding van de uitkomst van een onlangs gehouden enquête over StadHaven. Bedoeling is wel dat er meer activiteiten op de ook nog verder aan te kleden Markt komen. Gedacht wordt onder meer aan een ijsbaan rond de (komende) jaarwisseling.

Wethouder Bert van Kesteren, voorzitter Hans Oerlemans van Retail Platform Steenbergen en voorzitter Marc Tonissen van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Groot-Steenbergen, presenteerden vanochtend de uitkomsten en conclusies van de enquête die in augustus plaatsvond onder zowel ondernemers in het centrum, bewoners van het stadshart als bezoekers van het koop- en uitgaanscentrum.

Al deze partijen geven duidelijk de voorkeur aan een Markt zonder gemotoriseerd verkeer, waar dan dus ook geen ruimte meer is om te parkeren.

Voor gemeente, horeca en middenstand een niet te negeren signaal dat de Markt heel het jaar door moet worden afgesloten en nog nadrukkelijker in beeld dient te komen als evenemententerrein, waar bovendien behoefte is aan meer horecavoorzieningen ten bate van het winkelend publiek. Ook de komst van een mobiele kiosk behoort tot de mogelijkheden en er zijn plannen voor een streekproductenmarkt en een speciale activiteit voor de groeiende Poolse gemeenschap in Steenbergen en omgeving.

De definitieve beslissing over de autovrije Markt is overigens aan de raad, die zich hierover in de vergadering van 31 oktober zal uitspreken.

Meer over dit onderwerp kunt u morgen lezen in de Steenbergse Courant