Plaatjesboek AH Achterberg en SKS over 55 jaar carnaval

STEENBERGEN – Begin volgend jaar wordt voor de 55ste keer carnaval gevierd in Strienestad en ter gelegenheid daarvan heeft Albert Heijn Achterberg de Stichting Karnaval Steenbergen de mogelijkheid aangeboden om een verzamelplaatjesboek samen te stellen over heden en verleden van het leutfeest in ’t Gèèfste Plekske aon de Vliet.

,,Een unieke kans om de geschiedenis vast te leggen voor generaties van toen, nu en de toekomst,’’ stelt SKS-voorzitter Arnold van der Heijden. ,,Wij zoeken altijd graag de samenwerking met onze klanten en de lokale gemeenschap in Steenbergen en omliggende plaatsen. Eerder hebben we daarom de plaatjesalbums laten verschijnen van vv Steenbergen en SC Welberg. Het 55-jarig bestaan van carnaval in Strienestad is een prachtige mijlpaal om ook hieromtrent een verzamelboek uit te brengen,’’ vult ondernemer Martin Achterberg van de gelijknamige Albert Heijn aan.

De supermarkt aan de Lindenburghlaan, die de komende maanden een grootscheepse verbouwing en uitbreiding ondergaat, is al jarenlang een belangrijke sponsor van de Stichting Karnaval Steenbergen en doet er nu dus nog eens een schepje bovenop.

Van der Heijden: ,,Dat kun je wel zeggen, we zijn echt ontzettend blij met deze actie, waarvoor we inmiddels druk bezig zijn met het vergaren en selecteren van foto’s. Er komen zo’n 700 plaatjes in het boek te staan. Gelukkig hebben we zelf een uitgebreid archief, maar aanvullend beeldmateriaal om uit te kiezen is zeker welkom.’’

SKS zoekt nog beeldmateriaal uit het verleden

Iedereen die foto’s, filmopnames en andere Steenbergse carnavalsuitingen (uit de periode 1961 tot heden) beschikbaar wil stellen, die de SKS eventueel ook voor andere jubileumactiviteiten kan gebruiken, wordt verzocht per e-mail contact op te nemen via secretariaat@sks-steenbergen.nl of te bellen met John Nijssen, 06-23162068.

Het verzamelplaatjesboek wordt rond de jaarwisseling gepresenteerd en is dan voor € 1,11 te koop bij Albert Heijn Achterberg. In de aansluitende actieperiode van circa zeven weken ontvangen de klanten van de supermarkt bij elke 11 euro aan boodschappen een pakje fotostickers.

Een ander hoogtepunt van de 55ste carnavalsviering in Strienestad wordt, zo kondigt SKS-voorzitter Arnold van der Heijden aan, een groot jubileumfeest op zondag(middag- en avond) 1 februari 2015. ,,Die datum moeten alle bietboeren en meerminnen dus alvast maar vrijhouden in hun agenda.’’

Foto: Arnold van der Heijden (links), voorzitter van de Stichting Karnaval Steenbergen, en Martin Achterberg van Albert Heijn Steenbergen.