Pius X wint allereerste Schoolstrijd van Steenbergen

WELBERG – De vreugde werd niet onder stoelen of banken of stoelen gestoken door de leerlingen van de Pius X na de laatste vraag in de eerste editie van de Steenbergse Schoolstrijd. Na 24 vragen over de cultuurhistorie van Steenbergen (gepresenteerd door Pepijn Vermunt) stonden de Welbergse basisschool en de Maria Regina uit Steenbergen uiteindelijk op een gedeelde eerste plaats.

Het pleit moest zodoende beslecht worden door een zogenaamde ‘benaderingsvraag’, gesteld door jurylid Mart van Aalst. De school die met zijn antwoord het dichtst bij de waarheid kwam, zou de winnaar van de middag zijn. Uiteindelijk waren er zelfs twee van deze vragen nodig alvorens de kogel door de Corneliuskerk kon. Voor Joost, Djerrel, Thomas, Lucani, Evy en Timon maakte het de vreugde er niet minder om. Zij mochten namens de Pius X de ‘Weet Waar je Woont’-wisselbokaal (een ontwerp van Cees Pullens) in ontvangst nemen. Volgende week mogen alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van de school de zoete smaak van de overwinning proeven. Zij wonnen namelijk ook een lekkere slagroomtaart die bij de plaatselijk bakker besteld gaat worden.

Eigentijds

De Schoolstrijd komt voort uit het digitale spel ‘Weet Waar Je Woont’ dat begin van dit jaar gelanceerd werd voor de groepen 7 en 8 van de Steenbergse basisscholen. Het spel is op initiatief van het Kunst- en Cultuurplatform van de gemeente Steenbergen ontwikkeld. Het is bedoeld om de leerlingen op een leuke en eigentijdse manier meer te leren over de cultuurhistorie van de eigen gemeente. Volgend jaar vindt de tweede editie van de Schoolstrijd plaats en de organisatoren spraken de hoop uit dat dan alle scholen van de gemeente Steenbergen mee zullen doen.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant