Pius X trapt sportieve Kinderboekenweek af met Koos Moerenhout

WELBERG – ‘Klaar voor de start!’ is het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar, die op de Welbergse basisschool Pius X vandaag begon met een bezoek van oud-profwielrenner Koos Moerenhout, net teruggekomen van de wereldkampioenschappen in Italië, waar hij de dames van het Rabo Liv Giant Cycling Team naar het zilver coachte op de ploegentijdrit.

Niet zo’n vreemde keuze dus om juist hem te vragen een stukje voor te lezen aan de leerlingen en hen iets te vertellen over zijn leven als beroepscoureur.

Moerenhout is voor de meeste kinderen van de Pius X bovendien geen onbekende, want ook zijn eigen dochtertje Lynn en zoontje Kas zitten er op school.

Vanwege het thema van de Kinderboekenweek, waren alle leerlingen én leerkrachten vanochtend uitgedost in hun sportiefste outfits. De komende dagen gaan de kinderen verder onder meer nog collages maken, om te laten zien wat voor topsporter zij zelf graag zouden willen worden. Vrijdag 11 oktober mogen alle ouders een kijkje komen nemen in het ‘topsportmuseum’.