Pius X-school met hulp van kunstenaar Iwaz ingericht als galerie

WELBERG – Al is de Cultuur Loper nog maar net actief in de gemeente Steenbergen, cultuureducatie maakt de afgelopen jaren al een steeds belangrijker deel uit van het lokale onderwijs. Zo genoten alle leerlingen van basisschool Pius X de afgelopen week van drie dagen artistiek onderwijs onder deskundige begeleiding van kunstenaar Iwaz uit Bergen op Zoom.

Ter besluit werd afgelopen woensdag tijdens de jaarlijkse Leerkrachtendag (de dag waarop alle leraren hun verjaardag vieren op de Pius X) een tentoonstelling van alle werken ingericht. Mama’s, oma’s en een enkele opa stonden trappelend van ongeduld voor de poorten van de school om het artistieke talent van hun spruiten te mogen aanschouwen. Zij werden niet teleurgesteld want het was een veelzijdige expositie met kwalitatieve hoogstandjes.

Ook de kunstenaar zelf was tevreden over het verloop. “Kleinere scholen als deze zijn vaak het leukst om zo’n kunstproject te draaien. De kinderen doen goed mee en zijn allemaal supertrots op het resultaat. Een Syrisch jongetje dat hier op school zit, loopt gewoon te stralen; daar doe ik het voor.”

Foto en tekst: Dasja Abresch©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl