Pius X haalt de bezem door de Welberg

WELBERG – Op de Welberg was deze week de lente goed merkbaar. Met name op basisschool Pius X die afgelopen week in het teken stond van de voorjaarsschoonmaak. Afgelopen woensdag organiseerde de school een Lentemarkt en vrijdag trok de bovenbouw met prikstok en vuilniszak het dorp in vanwege de landelijke opschoondag. In datzelfde kader gaan jong én oud vandaag nogmaals de straat op. Wie mee wil doen kan zich tussen 8.30 en 9.00 uur verzamelen in gemeenschapshuis De Vaert. 
Terwijl er in het naastgelegen gemeenschapshuis de hele dag door gestemd werd voor een nieuwe gemeenteraad, zat op het schoolplein van de Pius X de stemming er pas echt goed in. De leerlingen verkochten er het speelgoed dat ze ontgroeid waren maar ook waren er de nodige ‘echte’ verkopers met onder meer sieraden, snoep en bijenproducten. 

Gretig aftrek

De school zelf maakte van de gelegenheid gebruik om de zolder van de school samen met de ouders op te ruimen. Deze wordt binnenkort grondig verbouwd maar daarvoor moet er eerst nog zo’n 85 jaar aan opgeslagen spullen verwijderd worden. Een beter moment hadden ze niet kunnen vinden want de oude kaarten, lessenaars en stoeltjes, fietsenrekken en gymbanken vonden gretig aftrek bij de vele tientallen bezoekers die de Lentemarkt bezochten.
De Pius X organiseert elk jaar een activiteit waar de school geld mee inzamelt. Het ene jaar gaat de opbrengst naar het goede doel, het andere jaar naar de kinderen van de school. Dit keer krijgen de leerlingen een surprisemiddag aangeboden.

Onderbroek

Op vrijdagmiddag trok bovenbouw met vereende krachten, en onder toeziend oog van wethouder Petra Lepolder, het dorp in om het zwerfvuil op te ruimen. Naast de bekende serpentines en sigarettenpeuken was een onderbroek toch wel de vondst van de dag. Na afloop kregen de kids een zakje chips en een mooie mok van de Gemeente Steenbergen uit handen van Pauline van Hesteren die dit samen met Corné Koenraadt namens de Dorpsraad organiseert.