Pipoclub is prima initiatief voor de kleintjes

DE HEEN – Vanaf begin april dit jaar verzorgt Lieve van Koppen van de Welberg een aantrekkelijk initiatief voor kinderen tussen 2 en 10 jaar. Ze doet dat in Dorpshuis De Stelle op De Heen onder de noemer ‘Pipoclub’. Deze is zeker niet alleen bedoeld voor kinderen van het kerkdorp alleen, maar voor alle kleintjes in de regio.

Tijdens de Pipoclub verzorgt Lieve van Koppen – met hulp van vrijwilligers en vaak ook wat ouders – tal van activiteiten die leuk en leerzaam zijn voor de kleintjes. Ze leren daarbij op speelse wijze nieuwe dingen, vermaken zich prima en hebben leuk contact met leeftijdgenootjes.

Gevarieerd programma

Iedere woensdagmiddag was er in de afgelopen periode een aantrekkelijke activiteit. Zo hebben de kleintjes groene vingers gekregen en leerden ze van alles over plantjes en kruiden, maakten ze vogelhuisjes, trokken ze de natuur in en maakten ze een Moederdag cadeautje. Ook het appelflappen en eierkoekmuizen bakken was reuze leuk en deze lekkernijen smaakten vervolgens uitstekend. Er was een spannende speurtocht en een middag waarin de kleine koks soep maakten met echte balletjes. Afgelopen woensdag werd het programma van voor de vakantie afgesloten met den kinderdisco, waarbij de kleintjes zich mochten verkleden en ze werden geschminkt.

Zomervakantie

Na de zomervakantie gaat de Pipoclub weer verder met een reeks nieuwe activiteiten.

Opgeven voor de Pipoclub kan in de tussentijd natuurlijk nog steeds. Het beste is om een mailberichtje met naam, adres en contactgegevens te sturen naar: lieveligtenberg@live.nl.