Pietenhuis Steenbergen weer druk bezocht

STEENBERGEN – Elk jaar is het Pietenhuis in de Kaaistraat één dag geopend. Kinderen kunnen een Pietencursus volgen, en mogen een ritje met de Pietentrein maken. Sinterklaas was dit jaar ook aanwezig. Hij deed nog snel wat inkopen vóór 5 december.

Normaal gesproken is de deur van het Pietenhuis op slot. Behalve de zaterdag voorafgaand aan 5 december. Dan zijn alle kinderen van harte welkom. Wie wilde, mocht de Pietencursus volgen. De Pieten leren de kinderen hoe ze pakjes in de schoorsteen moeten gooien en nog veel meer. Ook moesten ze een test doen. Want een goede Piet moet alles zien. Daarom mochten alle kinderen, samen met hun ouders of familie meerijden in een trein. Over de Markt en via de Kromme Elleboog weer terug richting het Pietenhuis. Onderweg moesten ze heel goed opletten. De Pieten hadden een fiets, hoepel en een bal verstopt. Wie alles had gezien was geslaagd voor de Pietencursus. Het valt niet mee om een goede Piet te zijn. Dat bleek wel in het Pietenhuis. Als de kinderen met de trein vertrokken waren moest er flink door de Pieten geoefend worden. Hoepels gooien, pakjes inpakken en in de schoorsteen gooien, de Pieten hadden geen tijd om even uit te rusten.

Sinterklaas houdt ook van kaas!

Ook Sinterklaas had de tijd genomen om naar het Pietenhuis te komen. Maar de kinderen waren zo druk met pakjes gooien dat Sinterklaas maar even de stad in ging. Onderweg had hij alle tijd voor iedereen. Hij ging op de foto met lieve kinderen. Hij kocht een heerlijk stuk kaas. “Ja mevrouw, ik vind kaas heerlijk!” zei hij lachend. En bij de chocoladewinkel proefde hij vast van al het lekkers dat hij besteld had. Nog een paar dagen voor het grote Sinterklaasfeest. De Sint en zijn Pieten zijn er helemaal klaar voor!

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl