Pietendag voor kleuters Gummarus en Pietenspeurtocht Toerdeloo

STEENBERGEN – Sinterklaas is weer in het land en dat gaat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Zo stond er voor alle kleuters van de Gummarusschool vandaag een Pietendag op het programma en hield Zo/Toerdeloo Kinderopvang een Pietenspeurtocht voor de kinderen van de buitenschoolse opvang, waarbij ook hun opa’s en oma’s welkom waren.

De Pietendag op de Gummarusschool hield onder meer in dat de kleutertjes lekker konden knutselen, maar ook leerden hoe Zwarte Pieten gymmen en dansen. Aan het einde van de dag kregen de kinderen uit de groepen 1 en 2 een heus Pieten-diploma uitgereikt.

Zij slaagden allemaal met glans, ook voor het pepernoten bakken, waarvoor zij vandaag terecht konden bij Albert Heijn Achterberg. Eerst handjes wassen, vervolgens het deeg kneden tot kleine bolletjes en dan even afwachten totdat de versgebakken pepernoten uit de oven kwamen. 

Eind van de middag ging er in de gymzaal van de Gummarusschool een Pietenspeurtocht van start, waaraan tientallen kinderen van Zo/Toerdeloo Kinderopvang (locaties Watertoren en Pippi) met hun grootouders meededen.

Zij kregen de taak om op zoek te gaan naar allerlei voorwerpen die door de Zwarte Pieten in de wijk Zuid waren verstopt. De route was uitgezet met schoenen die aan hekken en in bomen hingen. Door het vervullen van opdrachten konden de attributen weer teruggevonden worden. En natuurlijk viel er ook wat lekkers te snoepen voor de deelnemers, want wie zoet is…