Pieten op dak bij laatste bezoek Sint aan huidige Maria Regina

STEENBERGEN – Sint Nicolaas bracht de nacht van zijn verjaardag door in het gemeentehuis, waar de burgemeester hem had laten zien hoe voortvarend de bouw van de nieuwe brede school op Buiten de Veste verloopt, maar gelukkig voor de leerlingen van de Maria Regina kwam de Sint vanmorgen nog gewoon naar de huidige vestiging van de basisschool, waar de Zwarte Pieten zich op het dak hadden verschanst en dat maakte veel indruk op alle kinderen.

Om er zeker van te zijn dat Sinterklaas volgend jaar wel naar de nieuwbouw komt, die de Maria Regina rond de carnavalsvakantie verwacht te betrekken, gaf directeur Eric Graafmans de goedheiligman een tekening van het nieuwe onderkomen.

Evenals eerder van de week op de andere basisscholen in Steenbergen, Welberg en De Heen, was op de Maria Regina het schoolorkest in stelling gebracht, om de Sint en zijn trouwe helpers muzikaal welkom te heten.

Na ‘Sinterklaas kapoentje’ en ‘Sinterklaasje bonne bonne bonne’, zette het orkest nog een deuntje in, dat met name Piet Rosita bekend in de oren klonk. ‘Het Pepernotenlied’ jubelde zij, om dit wijsje vervolgens met de kinderen luidkeels te zingen. Het bijhorende dansje hielp goed tegen de bittere kou.