Piet de Jong: “Geen afstel door uitstel”

DE HEEN – Voorzitter Piet de Jong van De Stelle bereikte op 13 juli de 65-jarige leeftijd. “We hadden een leuk feest gepland. Vanzelfsprekend hier in de Stelle met familie en vrienden. Nou dat ging natuurlijk niet door. Heel jammer, maar geen nood hoor. Wat in het vat zit verzuurd immers niet en van uitstel komt zeker geen afstel”.

“Volgend jaar in december zijn mijn vrouw Riet en ik veertig jaar getrouwd. Dan willen we zeker ook een feest geven. En ik verwacht dat dan de corona wel bedwongen is. We zullen dan vast al zijn ingeënt”.

Alles ligt nu stil

In De Stelle ligt alles stil. “Ook dat is jammer. We hadden de ruimte hier coronaproof ingericht. Je ziet het, alles keurig op afstand van elkaar. Het is vooral beroerd voor onze gebruikers. De biljarters en deelnemers aan de gym zitten nu thuis en wachten met smart tot we weer open gaan. Voor onze Stelle valt de schade nog wel mee. We werken hier namelijk met 30 vrijwilligers – tijdens carnaval zelfs met dik vijftig – en die werken belangeloos. Alleen de accountant kost ons geld”.

Ergernis

Piet de Jong wil nog wel een ergernis kwijt: “Ik walg gewoon van die actiegroepen die blijven ontkennen dat er een virus is. Ze mogen wat mij betreft strontziek worden. En ze moeten eens beseffen dat er zelfs hulpverleners aan corona zijn overleden. Hoe kan je dit virus nu ontkennen, terwijl heel de wereld er onder lijdt?”.