Peuters Pippi volgen bijzondere bakkersopleiding

STEENBERGEN – De Steenbergse Bakkersdagen zijn inmiddels een feit: die werden deze week gehouden bij Peuterzaal Pippi. Hier volgen de nagenoeg 50 kleintjes een mini-opleiding tot bakker onder leiding van de juffen Anneke, Marianne, Chayenne en ondersteunende mama Kelly. En met de complimenten van Luxe bakkerij Ton van Hees.

Donderdagochtend bezocht Steenbergse Courant de bakkersfabriek aan de Magnoliastraat. Hier krijgen Eline, Kyano, Sem, Maud, Johad, Milou, Senn, Siem, Fenne, Bas, Merijn en Sjors het onderricht dat het zal transformeren tot ware (koeken)bakkers. Dit gebeurt tijdens de Bakkersdagen die zowel donderdag als vrijdag beslaan. De kleintjes bakken koekjes en Pizza’s en versieren de eierkoekjes die ze cadeau kregen van bakker Ton van Hees. Daarnaast nemen de minibakkers deel aan tal van leuke bakkerspelletjes en leven zich uit op het speciaal uitgezette bakkersparcours. Aan het eind van hun opleiding krijgen de kinderen ook nog een ‘Thuisbakkerpakketje’ mee. Dit dank zij de bijdrage van de oudercommissie.

Peuterzaal Pippi is gevestigd naast de Vonk en de Gummarusschool. De peuterzaal biedt op dit moment onderdak aan een vijftigtal kinderen die verdeeld zijn in negen groepen. Van maandag tot en met vrijdag is de peuterzaal actief, echter niet op woensdagmiddag, want dan hebben de kleintjes vrij.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl
Door: Peter Vermeulen