Petrus en Paulus nu officieel Early Bird-school

DINTELOORD – De Petrus en Paulusschool in Dinteloord mag zich sinds gisteren, als eerste basisschool in de gemeente Steenbergen, officieel een Early Bird-school noemen, wat betekent dat de leerlingen er al op jonge leeftijd vertrouwd worden gemaakt met het Engels als tweede taal.

De Petrus en Paulusschool begon vier jaar geleden met het toepassen van de methodiek, die in 2003 ontstond in Rotterdam. Volgens directrice Francis van Groenesteijn, die het officiële predicaat gistermiddag samen met wethouder Cors Zijlmans onthulde, zitten er veel voordelen verbonden aan een vroege start van vreemdetalenonderwijs. ,,Dat heeft onder meer een positieve uitwerking op de algemene taalvaardigheid van kinderen.’’

Voor de speciale gelegenheid stond er gisteren een Engelse middag op het programma voor de leerlingen, die al vanaf groep 1 Engelstalig onderwijs krijgen op de Dinteloordse basisschool. Bedoeling is dat in groep 7 en 8 ook de zaakvakken, zoals geschiedenis en Aardrijkskunde, voortaan in het Engels gebeurt.

Foto’s Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl